'Lokaal 12' wordt een prachtige werkplek

Er wordt nog hard gewerkt in de voormalige school aan de Nachtegaallaan 12 op het Landpark. Maar over een week of 5 is het zover: de opening van 'Lokaal 12'!


'Lokaal 12'wordt een prachtige werkplek voor cliënten in drie verschillende programma's:

Het programma Kunst & Ambacht laat het totaal aan creatieve werkzaamheden zien dat tot op heden terug te vinden is in de Oase, ut Atuljee en bij AC Groen. Daarmee worden kennis en kunde gebundeld. Er wordt aansluiting bij KOA en PaspARToe waarmee we Prismabreed tot een eenduidige en professionele werkwijze en uitstraling komen. Hiermee worden de kansen op het 'podium' voor cliënten vergroot.
Het programma Horeca. Door de activiteiten in het Dorpshuis en D'n Herd te bundelen ontstaat een lunchcafé waar cliënten, hun netwerk, gasten van het Landpark en medewerkers elkaar kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. De cateraar zal hier de functie van leermeester en kwaliteitsbewaker hebben. Vanuit de herontwikkeling van het Landpark willen we komen tot een kwalitatief (zowel in product, dienstverlening als klanttevredenheid) goede horecavoorziening die kan concurreren met de reguliere markt met een realistisch prijsniveau voor het Landpark. Daarmee geeft 'Lokaal 12' een positieve bijdrage aan de leefbaarheid op het Landpark in het bruisend hart.

Het programma Administratie biedt ruimte aan het huidige postagentschap in een nieuwe vorm. De computer doet steeds meer zijn intrede voor het maken van facturen, bewerken van lijsten of het inscannen van foto's of documenten. Mogelijkheden worden onderzocht en kansen benut om er een servicecenter van te maken. Hier worden bijvoorbeeld de kantoorbenodigdheden uitgegeven en de meer diefstalgevoelige producten zoals sigaretten en de vrij verkrijgbare geneesmiddelen. Ook wordt gedacht aan het creëren van een afhaalpunt voor pakketten en een geldautomaat. We zoeken op deze wijze in alle opzichten de aansluiting met Biezenmortel. Daarnaast worden administratieve taken verricht in de verschillende panden als Paardendraf 1 en het hoofdgebouw.

Naast deze programma's vinden we hier de Gied terug, de cadeau-artikelen en een informatiepunt.

De naam ' Lokaal 12' verwijst naar de oude school en naar een 'drinklokaal' (kroeg). Het Dorpshuis wordt nu gezien als de 'dorpskroeg'. En naar een 'proeflokaal', in de betekenis van bodega maar zeker ook in de betekenis van laboratorium waarin de kunstenaars van ambacht en creatief hun werkplaats vinden. De naam verwijst ook naar 'plaatselijk', 'lokaal gebruik' en de plaats van een vereniging ('lo-kaal' uit het Frans) en een 'lokaal netwerk'. Hierin vinden we de activiteiten, bijeenkomsten en evenementen onder andere van leefbaarheid terug.

Terug naar actueel